Kiepska dieta, przeczytaj poniższe linki i wstaw nową do wglądu. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135440.html- Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Wszystko możesz wymieniać, tylko trzeba się jako tako trzymać bilansu Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne, owoce morza. Źródła węglowodanów: ryże, płatki owsiane, makarony [...]
Listy chyba jakotakiej nie ma ale popatrz na podwieszone tematy i tam sa w 1 z nich wypisane np zrodla białka: piersi,jajka,ryby zrodla ww itd. Warto tez czytac tematy z dietami innych uzytkownikow, sa one tam poprawiane i mozna sie naprawde sporo nauczyc. Dlatego tu wlasnie nie sa ukladane diety bo bys nie mial akurat piersi z kurczaka i nie [...]
No to dieta na kolejne 4 tygodnie ;-) No to dieta na najbliższe 4 tygodnie: -60g białka -115g tłuszczu -max.30g węglowodanów z awokado, orzechów, siemienia lnianego itd. -Źródła białka to jaja, ryby (postaraj się na nich opierać), owoce morza, mięso, zero, nabiału nie ma żadnego. -Tłuszcze to oczywiście oliwa, olej kokosowy, olej z orzechów [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
[...] brzuch się ruszy na takiej diecie. Czytałam o diecie paleo i FODMAP. Paleo na razie nie będę próbowała bo nie chcę wyrzucać strączków ze względów finansowych żeby mieć inne źródła białka. FODMAP na chwilę obecną nie wprowadzam bo ostatnio nie mam sensacji żołądkowych- obserwuję co mi szkodzi i staram się to eliminować (np. brokuły). Po za tym [...]
Studiujesz prawo i pracujesz w korporacji, więc już jesteś królem świata, na co Ci ta redukcja? Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie [...]
Studiujesz prawo i pracujesz w korporacji, więc już jesteś królem świata, na co Ci ta redukcja? Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie [...]
Ryz/makarony durum, razowe/czasem pyry/kasza/rano platki owsiane - jako glowne zrodlo wegli. kura/wolowina/wieprzowina/ryby - glowne zrodla bialka orzechy wloskie/olej lniany/oliwa z oliwek - glowne zrodla "dobrych tluszczy" jajka - bardzo dobre na sniadanie razem z owsianymi. Kazdy posilek (przed treningowy bez tluszczu moze byc) ma sie [...]
Zacznij od policzenia zapotrzebowania dostosowanego do Twojej aktywność, w kolejnych linkach masz informację jak dobierać produkty, przepisy na urozmaicenie diety znajdziesz w Kuchni SFD. http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
dałbym więcej białka i tłuszczy tuńczyka w wodzie zmień na inne źródło białka konserwowane warzywa codziennie nie są najlepszą opcją podbij tłuszcz do około 1 g na kg masy ciała i białko do 2 Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), [...]
[...] normalną dietę i wtedy coś wrzuć to sprawdzimy. Pamiętaj: Źródła białka: Kurczak, jajka, twaróg, wołowina,wieprzowina, ryby źródła tłuszczy: Awokado,oliwa,żółtka jaj,orzechy,masło orzechowe, olej lniany itp. źródła węglowodanów: Makarony,płatki owsiane, ryż, kasza, ziemniaki, [...]
no nie jest ok, bo białko sojowe bym wywalił daj więcej tłuszczy tu masz źródła pokarmowe, które mozesz zmieniać i rotować : co tydzień obserwuj się w lustrze, waż, sprawdzaj obwody. Jak nie idziesz to zwiększasz kcal z węgli np. jak za szybko to zmniejszasz Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: [...]
Słabo to wygląda. Białka możesz dać te 2,5g/kg masy ciała. Przy 100g dziennie będziesz głodował. Ryż biały zamień na lepszej jakości źródła węglowodanów: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html Salami, margaryna, kajzerki, płatki crunchy do eliminacji. Wprowadź inne źródła białka. Nie tylko [...]
Za dużo uwagi przekładasz do cyferek które są mało istotne . Wagi pomiarowe do gadżet który pokazuje bzdury . Napewno masz za mało kalorii i brakuje treningu siłowego . Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego [...]
Daruj sobie kalkulatory . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. [...]
[...] :-D ***************************************************** Planuje już sobie ładowanie: - 8 paczek ryzu - kilo ziemniaków - 3 tortille - 200g chleba białego - paczka wafli ryżowych - mały słoik dżemu - 0,5 l sorbetu - słoik sosu Z tego wychodzi 1350g wegli i 30g tłuszczy Dodam jakieś źródła białka i powinienem sie w 50tce fatu zamknąc :-P
Dokładnie , jako początkujący powinieneś bazować na prostym planie .Druga sprawa to dieta która będzie priorytetowa . Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - [...]
[...] nordic walking, lekkie biegi, rower. Bez forsowania tempa. Jeśli chodzi o jedzenie, to podstawa to dobór odpowiednich produktów. Wybieraj te nisko przetworzone. Czyli: źródła białka - jaja, ryby, mięsa, twarogi i sery źródła tłuszczy - tran, tłuste ryby morskie, oleje (lniany, rzepakowy, z oliwek), orzechy źródła węglowodanów - kasze, [...]